Jak jsme chránili dobré jméno Institutu cirkulární ekonomiky (INCIEN)

Rádi podporujeme smysluplné projekty. Jedním z nich je INCIEN, nezisková organizace, která se zaměřuje na cirkulární ekonomiku a inovativní enviromentální management, poskytuje expertní poradenství a podporuje projekty prosazující přechod na cirkulární využívání zdrojů.  
 
Za dobu svého působení si INCIEN vydobyl místo na trhu a vybudoval dobré jméno. Dnes spolupracuje nejen s velkými korporacemi, ale také s obcemi, kterým radí v oblasti odpadového hospodářství. Image INCIEN se však také stala lákadlem pro ty, kteří se chtějí svézt na ekologické vlně a zneužít dobrého jména této organizace.  
 
Využili jsme naše zkušenosti s právem duševního vlastnictví a zaregistrovali pro INCIEN hned tři ochranné známky: slovní, obrazovou i kombinovanou. Během registračního řízení jsme museli přesvědčit Úřad průmyslového vlastnictví, že název „Institut cirkulární ekonomiky“ je nezaměnitelný. Po několikaměsíčním boji jsme registrace docílili a INCIEN tak získal dobrou právní pozici pro případ, že se někdo pokusí jeho název či logo zneužít.
 
 
„KROUPAHELÁN svěřujeme téměř vše, na co potřebuje právníka. Registrovali nám ochranné známky, revidovali naše smlouvy, pomohli nám nastavit fungování spolku. Společně usilujeme o prosazení principů cirkulární ekonomiky ve veřejných zakázkách.
 
Tým z KROUPAHELÁN umí i složité téma vysvětlit tak, aby jej všichni pochopili. Když pro nás připravují nebo revidují nějakou smlouvu, rozumíme navrženým řešením, i když nejsme právníci.“
 
Soňa Jonášová, INCIEN
 
 
Podívejte se na naši videoreferenci od INCIEN zde:
 
Video reference INCIEN_Kroupahelan
 
 
Děkujeme INCIENu a těšíme se na další spolupráci.  
 
 
A co vy? 
 
Přemýšlíte nad registrací ochranné známky? Nebo potřebujete jinou právní pomoc? 
Napište nám e-mail, zavolejte nebo přijďte na kávu. Kanceláře máme v Brně, ale rádi za vámi přijedeme. Poradíme si i s komplikovanými případy.
 
 
Chtěli byste se dozvědět více o cirkulárních veřejných zakázkách? 
Stáhněte si naši příručku Jak na cirkulární veřejné zakázky.  
 
 
 
Zajímá vás téma udržitelnosti nebo cirkulární ekonomiky? 
Jsme zakládajícím členem Změny k lepšímu, iniciativy českých podnikatelů, kteří si přejí chytrý restart ekonomiky na principech udržitelnosti. Iniciativa je otevřená všem. Přidejte se i vy.