GDPR / ePrivacy

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, známé pod zkratkou GDPR, všem přináší řadu povinností a vysoké sankce za jejich nedodržení a na jeho řádnou implementaci již nezbývá příliš mnoho času. 

Osobní údaje nejsou pouze jméno a příjmení vašich zákazníků, ale i údaje o vašich zaměstnancích nebo návštěvnících vašeho webu. Není společnosti, která by nezpracovávala osobní údaje a na kterou by povinnosti stanovené nařízením GDPR nedopadaly.

Postaráme se, aby vaše společnost byla s GDPR v souladu, nehrozila vám ze strany Úřadu pro ochranu osobních údajů žádná sankce a případná kontrola neshledala žádné porušení povinností.

Chcete se vyhnout problémům spojeným s implementací nařízení GDPR? Sledujte novinky na našem blogu nebo nám rovnou napište o bezplatnou prezentaci hlavních změn a doporučeného step planu.

Nejčastější služby:

  • Kompletní GDPR audit a ověření souladu
  • Posouzení dopadů a rizik dle nařízení GDPR
  • Vyhotovení povinné dokumentace (úprava obchodních podmínek, vyhotovení souhlasů se zpracováním osobních údajů, vyhotovení vnitřních směrnic, vyhotovení zpracovatelských smluv)
  • Právní analýza softwaru
  • Data Protection Officer (DPO)

Na GDPR se specializují:

gdprAudit_perex_team

Mgr. Jiří Helán

Advokát
  • 12 let praxe
  • GDPR, startupy, nemovitosti, IT, e-commerce, smluvní právo, právo duševního vlastnictví, veřejné zakázky, fúze a akvizice

Jako právníka Jirku zajímá smluvní agenda se zaměřením na následky porušení smlouvy, duševní vlastnictví a transakční poradenství. Široké znalosti má v oblasti zadávání veřejných zakázek a korporátního práva. Aktivně se pohybuje v oblasti startupů a e-commerce. Vystudoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, od roku 2010 působí jako samostatný advokát a od roku 2012 jako řídící partner advokátní kanceláře KROUPAHELÁN. Jako partner advokátní kanceláře inicioval a aktivně se podílel na chodu několika projektů. Posledním z nich je projekt online kontroly smluv na převody nemovitostí. Jako odborný garant se v roce 2013 a 2014 podílel na vzniku prvního e-learningového vzdělávacího programu na nový občanský zákoník, zákon o obchodních korporacích a zákon o veřejných zakázkách.

Mgr. Ivana Jankeová

Advokátka
  • 7 let praxe
  • GDPR, e-commerce, ochrana duševního vlastnictví, IT, startupy

Ivana má profesní zkušenosti z oblasti soukromého práva se zaměřením na e-commerce, ochranu osobních údajů, právo duševního vlastnictví a právo hospodářské soutěže. Je absolventkou Právnické a Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně, právo studovala také na univerzitě v americkém Tennessee a v Helsinkách. Působila v řadě významných advokátních kancelářích.

Mgr. Josef Bátrla

Advokátní koncipient
  • 5 let praxe
  • GDPR, ochrana duševního vlastnictví, e-commerce, IT

Právo duševního vlastnictví a právo informačních technologií byla Josefova doména už při studiích, kdy začal navštěvovat odborné konference a účastnit se vědeckých soutěží. Po absolvování Právnické fakulty Masarykovy univerzity nastoupil do advokátní kanceláře ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s. r. o., kde si rozšířil specializaci na kybernetickou bezpečnost a právo na ochranu osobních údajů. Tu od letošního roku praktikuje v týmu kanceláře KROUPAHELÁN, kde doplňuje svoje zkušenosti s implementací GDPR v různých sektorech.


Napsali jsme o GDPR na našem blogu:

12.09.17

GDPR NEWS: Facebook dostal další pokutu za porušení povinnosti při zpracování osobních údajů

Ještě před příchodem obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) už padají další pokuty proti společnosti Facebook. Jsou jí vyčítány prohřešky při zpracování osobních údajů.

číst dál >
06.11.17

ePrivacy – další rána do digitálního marketingu?

Čeká nás po příchodu GDPR další rána do digitálního marketingu? Co bude s cookies a webovou analytikou po příchodu nařízení ePrivacy?

číst dál >
19.10.17

Cookies a GDPR: Konec cookies v digitálním marketingu?

Málokdy se stane, že se šest hlavních světových reklamních společností spojí dohromady, aby napsaly otevřený dopis společnosti Apple, v němž vyjádří hluboké znepokojení a žádají o přehodnocení přístupu společnosti Apple…

číst dál >